Get Adobe Flash player

Snoeiwerkzaamheden

Snoeien en boomverzorging

 

Volgens de situatie, de boomsoort en -leeftijd of de standplaats is het soms aangewezen om snoeimaatregelen uit te voeren. Vooral bomen die in het stedelijk gebied groeien moeten vaak begeleid worden d.m.v. specifieke snoeitechnieken.
Hoe vroeger men de boom met aangepaste snoeimaatregelen begeleidt, hoe kleiner de ingreep en hoe minder de boom hieronder te lijden heeft.

 

Een mooie tuin blijft niet uit zichzelf mooi. Elk seizoen neemt de nodige tuinklussen met zich mee. Snoeien is een van de klussen die elke keer weer terugkomt. Daarvoor is het nodig dat bepaalde klusjes steeds opnieuw worden uitgevoerd. Zo moeten bijvoorbeeld telkens opnieuw uitgroeiende twijgen worden afgeknipt en moeten heggen en struiken worden gesnoeid om de tuin netjes en ordelijk te houden.

Ook hiervoor kunt u Nieuwenhuis Bos- en Groenbeheer inschakelen.

 

Snoeiwerkzaamheden Snoeiwerkzaamheden

 

Bomen kappen

Bomen kappen, zagen of versnipperen?

 

Een boom kappen lijkt eenvoudig maar is in veel gevallen een lastige klus waarbij veiligheid en ervaring een belangrijke rol spelen! Juist om deze reden wordt voor het kappen en zagen van bomen vaak een specialist ingezet.

 

Bomen kappen in een stedelijke- of bebouwde omgeving betekent vaak dat de boom "uitgekleed" moet worden en dat afgezaagde takken in touwen moeten worden opgevangen. Desgewenst worden de takken na het kappen versnipperd en afgevoerd.

Voor hoge bomen zal een hoogwerker ingezet moeten worden. Nieuwenhuis Bos- en Groenbeheer beschikt over de noodzakelijke certificaten om bomen op een vakbekwame manier te strippen en te verwijderen. Zoals het certificaat 'Veilig werken met een hoogwerker', 'Basiscursus motorkettingzagen' en het certificaat 'Basis veiligheid VCA'. Op deze manier neemt Nieuwenhuis Bos- en Groenbeheer al uw zorgen uit handen.